Loading...

Jeśli niepokoi Cię to, jak Twoje dziecko je? Wspólny posiłek jest dla Ciebie wyzwaniem pełnym stresu – Martwisz się, że w jego diecie nie ma warzyw i owoców, a dieta nie jest różnorodna? – Zastanawiasz się co robić, aby Twoje dziecko chętnie próbowało?
Zapraszamy do dobrej, kulinarnej zabawy przedświątecznej i rozwijania świadomości żywieniowej Twojego dziecka w wieku 3,5 -6,5 lat.

Wielkanocne warsztaty dla dzieci są doskonałą okazją do kreatywnej zabawy i nauki tradycji związanych z tym świątecznym okresem. Podczas warsztatów dzieci mogą brać udział w różnorodnych aktywnościach, takich jak malowanie pisanek, przygotowanie dodatków do chleba na wielkanocny stół czy też dekorowanie koszyczków na święconkę, zobaczymy co można zrobić z jajka, sprawdzimy czy fasolę jemy tylko w wytrawnych dniach.
To świetny sposób na rozwijanie zdolności manualnych, kreatywności oraz integrowanie się z innymi dziećmi. To również moment, w którym dzieci mogą rozwijać umiejętności współpracy, cierpliwości oraz dbałości o szczegóły.
CUDAwianka to warsztaty dla dzieci jedzących wybiórczo. To doskonała okazja, aby pomóc im w pokonaniu swoich trudności z jedzeniem, a jednocześnie spędzić czas w miłej i kreatywnej atmosferze. Mogą pomóc w odkrywaniu nowych smaków i konsystencji. Dziecko będzie miało okazję lepiej zrozumieć rolę różnych składników odżywczych w codziennej diecie. Pokonywanie niechęci do spożywania nieznanych potraw i uczestnictwo w aktywnościach kulinarnej może pomóc dziecku zbudować pewność siebie.

Jeśli Twoje dziecko:

• jest niejadkiem
• lub po prostu interesuje się gotowaniem,
• a może nie lubi wybranych produktów
• ma neofobię pokarmową

Co zyska Twoje dziecko:

• rozwój silnej postawy ciała
• rozwój motoryki małej i dużej
• zmniejszanie nadwrażliwości dotykowej i węchowej
• umiejętności ustne – prawidłowy rozwój mowy i jedzenia
• poczucie własnej wartości i pewności siebie

Prowadzące

Agnieszka Petrów

Biotechnolożka | Dietetyczka kliniczna | Terapeutka karmienia

z wykształcenia biotechnolog, z zamiłowania dietetyk i dietetyk kliniczny (ukończone studia podyplomowe na UJ oraz Krakowskiej Wyższej Szkole Promocji Zdrowia), terapeutka karmienia (szkolenia „Wybiórczość pokarmowa u dzieci z zaburzeniami integracji sensorycznej”, „Żywienie dzieci, neofobia, wybiórczość pokarmowa, awersje pokarmowe, ARFID”, „Neofobia pokarmowa i ARFID – podobieństwa i różnice”) oraz terapeuta integracji sensoryczne (edukacja ukończona w Wyższej Szkole Edukacji w Sporcie Centrum Integracji Sensorycznej w Warszawie).

Paulina Grela

Terapeutka karmienia

Pomagam rodzinom dzieci jedzących wybiórczo, o mało urozmaiconej diecie i trudnościach w przyjmowaniu pokarmów. Studiuję logopedię, by poszerzyć swoją wiedzę dotyczącą przyczyn problemów z jedzeniem. Prowadzę warsztaty dla przedszkolaków, mające na celu oswajanie z nowymi produktami w formie zabawy, ekspozycję na nowości oraz możliwość obcowania z żywnością w wesołej atmosferze. Od 5 lat konsultuję i diagnozuję dzieci pod kątem wybiórczości pokarmowej, a także wprowadzam zmiany w sposobie żywienia by czas by przywrócić spokój i radość przy rodzinnym stole

Masz pytania?

Kup online w naszym sklepie:

Data
Sobota 16.3.2024
godz. 9:30 – 10:30

Miejsce
LaLoba Care&Activity
Centrum Rozwoju Dziecka LaLoba
Beskidzka 30C, Kraków

Cena
69,-
30,- gdy dziecko chodzi
do któregoś z naszych przedszkoli

Pytania i rezerwacje
tel. +48 570 577 677
recepcja@laloba.pl

Masz pytania?